Lex Visser

‘Uitdagende projecten bij een mooi bedrijf‘

 

Naam: Lex Visser

Woonplaats: Heerhugowaard

Leeftijd: 29 jaar

Werk: Werkvoorbereider bij Anton Rail & Infra

Sinds: mei 2018

 

Hoe ben je bij de Anton Groep terechtgekomen?

Ik werkte bij een bedrijf waarbij ik alleen betrokken was in de ontwerpfase van een project. Ik zag nooit hoe het werd opgeleverd en dacht, dit moet anders. Ik wilde deel uitmaken van een project van A tot Z. Ik hoorde via via dat er een vacature was bij de Anton Groep en dat dit aansloot bij mijn wensen, hierop heb ik toen gesolliciteerd. De spoorbranche was voor mij wel nieuw. Ik heb inmiddels een aantal cursussen gevolgd zodat ik bevoegd ben om te werken langs het spoor.

Wat houd je werk als werkvoorbereider in?

Anton Rail & Infra richt zich met name op allerlei werkzaamheden rondom het spoor zoals bijvoorbeeld damwanden hijen langs het spoor, renoveren van een brug of tunnel, bouwkundige aanpassingen maken op stations of dakbedekking vervangen op een stationsgebouw. Ik ben betrokken bij het totale project, van ontwerp tot oplevering. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat daar tussen zit, zoals het maken van planningen, werktekeningen en werkinstructies en de inkoop van materialen. Ook werk ik veel samen met de tekenaar, calculator, planner en uitvoerder. En ik zorg bijvoorbeeld ook voor de afstemming met de opdrachtgever. Je bent als werkvoorbereider dus echt een spin in het web.

Welke eigenschap heb je nodig voor dit werk?

Je moet goed zijn in het verzamelen van informatie, het trekken van conclusies en daarop acties kunnen uitzetten.

Hoe vind je het om bij Anton te werken?

Het bevalt heel goed. Het is een jong en dynamisch bedrijf, het is geen ‘vastgeroeste’ organisatie, er liggen overal kansen. Ik doe uitdagende projecten bij een mooi bedrijf.

Werk je veel samen met de overige werkmaatschappijen uit de Anton Groep?

We gebruiken zeker ook de expertise en mankracht van de andere werkmaatschappijen. Zo werken we veel samen met Anton Constructiewerken, Anton Industrial Services en Anton Bouw & Betontechniek.

Waar werk jij over 5 jaar?

Ik werk dan nog bij Anton, ik wil vol in de groei van Anton Rail & Infra mee gaan.