Jordi Dekker

‘Je komt op mooie plekken en maakt mooie installaties’

Naam: Jordi Dekker

Woonplaats: Heerhugowaard

Leeftijd: 22 jaar

Opleiding: ROC Horizon College, werktuigbouwkunde niveau 4, laatste jaar

Stagebedrijf: Anton Industrial Services

 

Hoe ben je bij Anton terecht gekomen?

Mijn ouders waren bij een open dag en zagen een vacature voor een bijbaan op de zaterdag bij Anton Constructiewerken. Na 5 jaar heb ik in september 2017 de overstap gemaakt naar Anton Industrial Services.

Wat houd je vak in?

Ik ben monteur / lasser op de service afdeling. Ik doe onderhoud in fabrieken van machines van grote  industriële bedrijven. Verder doe ik een combinatie van de voorbereiding van een klus; de planning en calculatie en daarnaast de voorbereiding van de montage. Bijvoorbeeld dat het juiste gereedschap op de klus aanwezig is.

Hoe is de begeleiding bij het bedrijf?

De lijntjes zijn kort binnen het bedrijf, alle collega’s zijn bereid om vragen te beantwoorden en mij te helpen bij mijn opleiding. Ik ga 8 uur per week (middag/avond) naar school en werk daarnaast fulltime. Inmiddels heb ik ook niveau 2 en 3 al afgerond.

Wat vind je het mooiste aan het vak?

De uitdaging om zo snel mogelijk machines te repareren en de klant tevreden houden.

Kun je het vak monteur aanraden aan anderen?

Ik zou het zeker aanraden. Ik vind het leuk om met m’n handen te werken. Het is uitdagend en ik leer elke dag nieuwe dingen, ik heb veel zelfstandigheid en kan eigen ideeën inbrengen, je komt op mooie plekken en maakt mooie installaties. Ook is het klantcontact leuk. Je betrekt de klant om het probleem vast te stellen en geeft achteraf ook feedback aan de klanten.

Op welk project ben je trots?

We hebben laatst een bunkerkruis gerepareerd. We kwamen meer issues tegen dan we verwacht hadden maar we hebben het toch allemaal binnen de tijd gered. Echt heel mooi, we gingen er met z’n allen voor.

Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik doe dan de opleiding International Welding Technicus. Ik wil mij specialiseren in de laskant, op het procesbehoud en controle.

Ik werk dan nog steeds bij de Anton Groep. Zij geven mij de kans om een opleiding te volgen en door te groeien. Er wordt goed door Anton op mijn persoonlijke wensen ingespeeld en het is leuk om te werken bij Anton. De manier van omgang onderling is erg prettig. Als we een klus hebben gaat iedereen ervoor om dit samen goed en op tijd te klaren.