Floor Groot

‘Trots op resultaat’

Naam: Floor Groot

Leeftijd: 42 jaar

Woonplaats: De Weere

Bedrijf: Anton Bouw en Betontechniek

Plaats: Obdam

Status: Betontimmerman vanaf 1999

Alkmaar- Floor Groot is begonnen als bouwkundig timmerman (kozijnen, deuren en dergelijke) en vanaf 1999 betontimmerman. Hij heeft een timmeropleiding gevolgd en een aannemerscursus gedaan.

Hoe ben je zelf in aanraking gekomen met het vak van betontimmerman?

“Via mijn vader, die werkte bij VBK, daar heb ik het vak geleerd.”

Steeds minder jongeren kiezen ervoor met hun handen te werken?

“Je kunt dat duidelijk merken, de interesse wordt minder. Ik denk dat het fysieke aspect en het werken in de buitenlucht mensen afschrikt. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om de hele tijd binnen te zitten.”

Wat is de charme van jouw beroep?

“Mooie dingen maken, die blijvend zijn. En het is een afwisselend vak. Je maakt bekistingen voor diverse zaken. Vloeren, laaddocks waar vrachtwagens kunnen lossen, muurtjes, vloeren, noem maar op. Als het beton is gestort en het resultaat is recht, glad en zonder luchtbellen, ben je trots op het resultaat.”

Werken als betontimmerman is een aanrader?

“Ja echt, het is een afwisselend vak met veel vrijheid en buitenwerk. Bij woningbouw is het veel standaardwerk, maar als betontimmerman is het enorm gevarieerd. Ik kan het jongeren die een vak willen kiezen echt aanraden. Zolang het fysiek goed blijft gaan, zal ik dit werk zelf ook blijven doen.”