Chiel Spaans

‘De onderdelen op de tekeningen worden echt geproduceerd, opletten dus!’

 

Naam: Chiel Spaans

Woonplaats: Heerhugowaard

Leeftijd: 20 jaar

Opleiding: Werktuigbouwkunde niveau 4, ROC Horizon College

Stagebedrijf: Harder Constructie- & Adviesbureau

 

Hoe is de verhouding werken/leren?

Dit is mijn laatste stage. Na deze stage ben ik klaar met deze opleiding. Ik werk nu fulltime en hoef niet meer naar school. Mijn opdracht tijdens deze stage is het uitwerken van een project van het begin tot het eind. Dus het tekenen, plannen en de voor- en nacalculatie. Een deel van de stage doe ik in samenwerking met andere werkmaatschappijen van de Anton Groep zodat aan alle eisen van de opleiding kan worden voldaan.

Waarom heb je deze opleiding gekozen?

Ik vind 3D tekenen en het ontwerpen in de techniek heel interessant. Toen kwam ik bij deze opleiding uit.

Je bent bijna klaar met je opleiding, wat ga je daarna doen?

Ik wil graag nog HBO werktuigbouwkunde doen. Daarna wil ik aan het werk als tekenaar of constructeur of misschien wil ik nog een universitaire studie doen.

Wat vind je het mooiste aan je vak?

Dat constructies die je hebt ontworpen uiteindelijk ook gebouwd worden.

Welke eigenschap heb je nodig voor dit werk?

Je moet nauwkeurig zijn. De onderdelen op de tekeningen worden echt geproduceerd, dus je moet goed opletten. Ook moet je creatief zijn. Je werkt veel met standaardprofielen maar je hebt ook de vrijheid om zelf je ideeën in de tekeningen te verwerken. Maar het belangrijkste is dat je het leuk en interessant moet vinden.

 Waarom heb je voor Harder Constructie- & Adviesbureau als stagebedrijf gekozen?

Ik heb in mijn tweede leerjaar ook stage gelopen bij Harder Constructie- & Adviesbureau. Daarna ben ik blijven hangen als oproepkracht, ik zat wel lekker op mijn plek. De sfeer is goed en ik heb leuke collega’s. Van twee kanten is het goed bevallen.