Bart van der Burg

“Leuke club mensen die het werk nóg leuker maken”

In dienst sinds: augustus 2020
Opleiding: Commerciële Economie InHolland
Werkzaam bij: Anton Rail & Infra
Functie: werkvoorbereider

Bart werkt bij Anton Rail & Infra. Een aantal jaar geleden was hij toe aan een nieuwe uitdaging toen hij werd benaderd door dorpsgenoot Jos. “Jos was toen projectleider en vroeg of ik een keer voor een kopje koffie langs wilde komen. Dat leek mij wel gezellig. Ik dacht meteen: dit is een leuke club jonge mensen om mee samen te werken.”

Uitdaging en nooit hetzelfde
Het werk als werkvoorbereider is zeer afwisselend. “Dat maakt het ook heel leuk. Ik doe nooit hetzelfde. De ene keer moet er gesloopt worden voordat er gebouwd kan worden en de andere keer wordt alles nieuw. Geen project is hetzelfde. De overeenkomst is dat de projecten bij het spoor zijn.” Bart is betrokken bij het hele project van A tot Z, van de inkoop van onderaannemers, werk voorbereiden tot het afstemmen van het werk met de aannemer. “Dat maakt het werk lekker uitdagend. Ik werk vaak samen met andere werkvoorbereiders of met de projectleider. Dat hangt af van de grootte van het project.” Maar zit je dan veel op kantoor? “Ja en nee. Ik denk dat ik 40% van de tijd op locatie ben. Dat is meestal tijdens de uitvoering. Dan begeleid ik het werk ter plekke.”

Jong en leuk team
Het team van Anton Rail & Infra is vrij jong. “De oudste is nog geen 40 jaar. Iedereen heeft wel een goed verhaal na het weekend. De samenwerking in het team is heel goed en dat maakt het werk nog leuker.” aldus Bart.

Ambities
Het bedrijf heeft vaak grote projecten waarin Bart veel vrijheid krijgt. “Het bedrijf geeft je alle ruimte die je nodig hebt. Als ik denk dat ik iets kan, dan mag ik het laten zien. Daardoor kan ik altijd veel nieuwe dingen leren en groeien in mijn functie.” Of hij nog ambities heeft met zoveel vrijheid? “Jazeker, ik wil graag doorgroeien naar projectleider. De Anton Groep heeft veel mogelijkheden. Dus dat gaat zeker lukken!”