Maud Immink

‘De Anton Groep is een uniek leerbedrijf, vanwege de grote transparantie’

 

Hoe ben je bij de Anton Groep terecht gekomen?

Voor mijn afstudeeronderzoek vanuit mijn studie Technische Bedrijfskunde was ik op zoek naar een opdracht binnen een jong en groeiend bedrijf. Binnen dit soort bedrijven liggen vaak veel kansen en zijn de processen nog volop in ontwikkeling, wat kan zorgen voor leuke uitdagingen die bij mijn opleiding passen.

Wat voor opdracht heb je uitgevoerd bij de Anton Groep?

Tijdens mijn afstuderen heb ik mij bezig gehouden met het onderzoeken van de huidige strategie en het ontwikkelen van een nieuw strategisch plan op concern niveau. Doordat de Anton Groep in een korte tijd is uitgegroeid tot een concern, bleek de huidige strategie verouderd en niet meer van toegevoegde waarde.

Door deze opdracht maakte ik kennis met iedere werkmaatschappij binnen de Anton Groep. Een hele leuke manier om bij ieder bedrijf “in de keuken te kunnen kijken.” De werkzaamheden die de werkmaatschappijen uitvoeren variëren van het tekenen van technische installaties en het storten van betonvloeren tot het bouwen van windmolens op locatie en ga zo maar door.

Zonder de grote transparantie van de Anton Groep was deze opdracht ook niet mogelijk geweest. Voor de Anton Groep is dit echter een vanzelfsprekendheid. Als student maak je weleens anders mee. De Anton Groep is hierin een uniek leerbedrijf.

Wat ga je na je afstuderen doen?

Ik heb de kans gekregen om te starten als werkvoorbereider/uitvoerder bij Anton Rail & Infra. Eén van de werkmaatschappijen van de Anton Groep.

Waarom ga je bij Anton Rail & Infra werken?

In eerste instantie dacht ik niet dat het al mogelijk was om bij de Anton Groep te kunnen werken, omdat ik nog geen werkervaring heb. Mede door mijn gebrek aan werkervaring wilde ik een traineeship volgen. In twee jaar tijd verander je meerdere keren van functie en door opleidingen en intensieve begeleiding word je klaargestoomd voor het échte werk. Niet wetende dat deze kansen ook binnen de Anton Groep liggen.

De keuze om voor Anton Rail & Infra te werken, in plaats van bij een groot concern, was snel gemaakt. Je werkt in een kleinschalig team dat met en voor elkaar werkt, waar ik zelf de opleidingen mag kiezen die bij mij passen en de flexibiliteit qua taken en uitvoering passen gewoon bij mij.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

 Met de kennis van nu hoop ik dat ik dan nog steeds bij Anton Rail & Infra werk en de overstap heb kunnen maken van werkvoorbereider/uitvoerder naar projectleider. Maar eerst maar eens heel veel leren als werkvoorbereider/uitvoerder!