Bob Harmsen

‘Van werken bij de landmacht naar staalconstructies monteren’

Bob Harmsen is 27 jaar, hij heeft bij de landmacht gezeten en is skileraar geweest. Interessante achtergrond voor een staalmonteur.

Bob vertelt dat hij via via bij Anton Constructiewerken terecht is gekomen, zonder ervaring in de metaal dus. Hij wilde graag dichter bij huis werken. Hij is direct begonnen met het behalen van diverse certificaten en diploma’s variërend van het behalen van zijn bovenloopkraan en heftruck rijbewijs tot zijn lasdiploma. Inmiddels werkt Bob hier 1,5 jaar en is vorig jaar begonnen aan de opleiding tot werkvoorbereider.

Jaarrond werkt Bob het grootste gedeelte van zijn werkweek op het terrein van Tata Steel als monteur, maar nu hij leert voor werkvoorbereider combineert hij deze functies. Daarnaast werkt hij 1 dagdeel op het kantoor van Anton Constructiewerken in Obdam.

Binnen de Anton Groep heeft Bob het ontzettend naar zijn zin. Met de collega’s van Anton Constructiewerken hebben zij een leuke en jonge ploeg om mee te werken. Het zijn veel jongens uit de buurt. Soms zijn er wat minder klussen op Tata Steel of zijn er binnen de Anton Groep klussen waar zijn hulp nodig is en werkt hij ‘buiten de poorten’.  Het gevoel van werken in een klein bedrijf maar wel onderdeel uitmaken van een groter geheel. Voor de toolboxmeetings maar ook op vrijdagmiddag rijdt Bob steevast naar zijn collega’s in Obdam om samen de week door te spreken en het weekend in te luiden.

Op Tata Steel werkt de ploeg telkens aan een kortdurend project van een dag of 3. Ze renoveren vooral trappen en bordessen en doen daarnaast allerlei andere klussen die met staal te maken hebben. Ontzettend leuk volgens Bob omdat je telkens weer een nieuwe klus hebt. Het is fysiek werk maar telkens een leuke uitdaging om de constructies op de meest verschillende plekken te krijgen.

Deze korte projecten maken het ook heel turbulent om het werk voor te bereiden. Kleinere klussen regelt Bob inmiddels zelf, onder supervisie van zijn ervaren collega. Hij krijgt doorlopend feedback als zij samen op kantoor werken, en krijgt dus goede begeleiding bij zijn studie. Elke donderdag gaat Bob een middag en avond naar het Horizon College. Zijn opleiding duurt 3 jaar maar hij is van plan om dit binnen 2 jaar af te ronden.